درباره نشریه

تاریخچه نشریه

نشریه دانشکده مهندسی پس از 21 سال چاپ در زمینه مهندسی به چهار نشریه تخصصی تفکیک گردید که نشریه متالورژی و مواد یکی از این چهار مورد می باشد. این نشریه در تاریخ شهریور ماه سال 1388 به صورت دوفصلنامه تخصصی مورد تایید قرار گرفت و در دی ماه سال 1400به فصلنامه تغییر کرده است .

زمینه مطالعاتی

نشریه مهندسی متالورژی و مواد موضوعات در زمینه قطعات و مواد سنتز شده، روش های ساخت مواد و انواع روش های آنالیز مواد را در نظر می‌گیرد. روش ساخت و روش های مشخصه‌یابی، نوع ماده ی مورد بررسی (فلز، سرامیک، پلیمر و یا کامپوریت) باید برای سردبیر ژورنال توسط نویسندگان مشخص شود.

خواص مواد و روش های شناسایی در زمینه‌های زیر برای داوری در نظر گرفته می‌شوند: متالورژی فیزیکی، استحاله فازی، خوردگی، مواد پیشرفته فلزی، خواص ریزساختاری و مکانیکی، شبیه‌سازی، مدل سازی داده ها، شبیه سازی مولکولی، تئوری چگالی، روش های یادگیری ماشینی، بررسی های ترمودینامیکی، نانو مواد، نانو کامپوزیت‌ها، مواد سرامیکی، شیشه ها، مواد زیستی، بررسی روش های پوشش دهی و ارزیابی خواص مکانیکی آنها.

مقالات مروری بعد از ارائه توضیحات در مورد ضرورت و اهمیت تحقیق و بعد از تائید سردبیر برای داوری در نظر گرفته می‌شود.

روند داوری

تمام مکاتبات در این نشریه به صورت محرمانه انجام می گردد. لازم به ذکر است که داوران، مقاله را بدون نام نویسندگان دریافت می نمایند و نویسندگان هم تنها از نظرات داوران مطلع خواهند شد و نه اسامی آنها.

سیاست دسترسی آزاد

نشریه «مهندسی متالورژی و مواد» به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهد؛ به‌طور کامل الزامات انتشار دسترسی آزاد را طبق  https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ رعایت می‌کند. شما اجازه دارید مقالات منتشر شده در این نشریه را نسخه‌برداری کرده یا به اشتراک بگذارید؛ مادامی که به آن‌ به‌درستی استناد شود.

سیاست‌های حفظ دیجیتال مقالات

آرشیو وب سایت نشریه

تمام مقالات نشریه به دو روش آرشیو می‌شوند: نسخه پی دی اف تمام مقالات در وب سایت نشریه به‌صورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. نسخه پشتیبان مقالات در کامپیوتر دفتر نشریه نگهداری می‌شود. درصورت بروز مشکل در وب سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هر یک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا به صورت آنلاین در وب سایت نشریه منتشر خواهد شد.

پایگاه‌های نمایه‌کننده

اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشر شده در نشریه مهندسی متالورژی و مواد در چندین پایگاه نمایه‌سازی می‌شوند. همچنین علاوه بر اطلاعات اصلی، نسخه پی دی اف تمام مقالات، در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)  و سامانه نشریات علمی ایران آرشیو می‌شود.

بایگانی شخصی

کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب سایت موسسه خود آرشیو کنند.

هزینه چاپ مقاله در نشریه

دریافت هزینه چاپ به مبلغ 1000000 ریال (یک میلیون ریال) از نویسندگان مقاله

قوانین کپی رایت
تحت مجوز دسترسی آزاد ، نویسندگان مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ می کنند ، اما به هر کسی اجازه می دهند محتوای خود را بارگیری، استفاده مجدد،  چاپ مجدد، اصلاح، توزیع و/ یا کپی کند ، به شرط اینکه نویسندگان اصلی و منبع به درستی ذکر شده باشند.

سیستم مشابهت‌یاب مقالات علمی

نشریه مهندسی متالورژی و مواد به‌منظور جلوگیری از سرقت علمی، متن‌های فارسی را با استفاده از سامانه مشابه‌یاب متون علمی همیاب و متن‌های لاتین ( چکیده انگلیسی مقالات فارسی) را با استفاده از سامانه iThenticate مشابهت‌یابی می‌کند. همه مقالات قبل از ارسال به داوری مشابهت‌یابی می‌شوند و چنانچه درصد تشابه بیشتر از 20 درصد باشد، مقاله از روند بررسی خارج خواهد شد.

شماره مجوز صادر شده از وزارت علوم تحقیقات و فناوری

شماره نامه مجوز : 148423